Bucataria Libaneza

2018-02-14 07:47:23 2201 vizualizari

Bucătăria libaneză este una veche și o parte din bucătăria levantină. Multe feluri de mâncare din bucătăria libaneză pot fi urmărite de mii de ani în epoca epocii romane și feniciene. Mai recent, bucătăria libaneză a fost influențată de diferitele civilizații străine care au avut putere. Din 1516 până în 1918, turcii otomani au controlat Libanul și au introdus o varietate de alimente care au devenit de baza în dieta libaneză, cum ar fi gătitul cu miel.
Ca sa aveti ideie de bucataria Libanului mtrebuie sa gustati mai intai din renumitele Mezze: tabbouleh-o salata de rosii, cereale si patrunjel si menta, homos: pasta de susan cu naut, salata de vinete cu susan si rodii-mutabbal, si neaparat sarmalutele in frunza de vie.

Deserturile libaneze sunt lucrari de arta pura; konafa, halva cu kasta, baklavale, etc; Sunt servite in general cu ceai negru sau cafea.
Pe scurt, bucataria libaneza este un amestec de ingrediente din diferite regiuni, o mixtura bogata in arome si culori, o alternativa gustoasa si sanatoasa, pe placul multora, avand la baza prospetimea ingredientelor folosite.

.